GenelGüncel

Uçakta hostes ya da hostları gıcık etmek isterseniz…

Uçakta hostes ya da hostları gıcık etmek isterseniz…

Kısa mesafelerde değil belki ama, uzun mesafeli uçuşlar esnasında, uçakta ister istemez önünüzdeki yanınızdaki kişi(ler) ile iletişime geçmek zorunda kalabiliyorsunuz. Tabii ki giriş anından itibaren sizlere yardımcı olmak ve uçuş güvenliğini sağlamak ile ilgili görevleri olan kişiler de var. Bunların bir kısmı sivil yolcu görünümlü gizli güvenlik birimleri (her havayolu veya her rotada uygulanmıyor) olduğu gibi, daha aşina olduğumuz hostes ya da hostlar da iletişime geçmek zorunda kaldığınız kişiler içerisinde.

Biz de özellikle Okyanus ötesi uzun uçuşları meslek gereği sıkça yaptığımızdan, çeşitli hava yollarında çalışan çok sayıdaki kabin görevlisi ile gerçekleştirdiğimiz sohbetlerden elde ettiğimiz ilginç bazı anekdotları aktaralım istedik. Onların hatıralarından çıkan “Host/Hostes’inizi nasıl gıcık edersiniz” sizlerle.

Host veya Hostesi nasıl gıcık edersiniz?

Niye gıcık etmek isteyeceğinizi bilemeyiz ve aslında gıcık etmenizi de tavsiye etmeyiz ancak, şu aşağıdakileri yaptığınız taktirde, “herhangi bir tehlike anında uçaktan ilk atılacak” listesinde ilk üç içinde olmayı garanti ettiğinizi söyleyelim.

  • Uçağa binerken genelde uygulanan 2 el bagajı kuralı yerine 4-5 ve hatta 6 bavulumsu çantayı “El bagajı” diye yutturmaya çalışmak.
  • Sanki hepsini okuyacakmış ve her gün de okurmuş gibi 2-3-4 dergi ya da gazeteyi daha girerken koltuğunun altına sıkıştırmak. Para verdiniz ya. Uçak sizin.
  • Koltuğa oturur oturmaz, içecek ısmarlama
  • İçecek talebinden 1 dakika sonra talebi yenilemek
  • Uçak kalkmadan önce “servis nerede kaldı” edasıyla sert bir şekilde (yumuşak olursa çok kızmıyorlar) tekrarlamak
  • Uçağın kalkma anonsunu duymanıza rağmen tuvalete gitmek üzere yerinizden kalkmak
  • Tuvalette sigara içmek
  • “Ama burada zaten içilmiş. Bir tane de ben yakayım” diye talepte bulunmak
  • Sürekli içecek talebinde bulunmak ve bunu “Nasıl olsa parasını verdik” edasıyla yapmak
  • Elektronik alet, koltuk ve pencere uyarılarına iniş ve kalkışlarda uymamak.
  • İçecek olarak Diet Kola talep etmek. Evet burası çok ilginç. Uçak içi kabin basıncı deniz seviyesine göre ayarlanmadığı için, özellikle diet gazlı içecekler, çok fazla köpürdüğünden, hem servisi yavaşlattığı hem de dökülme/taşma riski yüzünden gıcık ediyormuş.

Ha bu arada, dostça bir tavsiye de aldık. Ne kadar gerçekçi ya da değil tartışılır ama, uçak içinde mümkün olduğunca kapalı içecek için. Çay ve kahveyi özellikle içmeyin. Zira suyun kalitesi, doldurulma şartları ve özellikle dolduranların şartları her zaman aynı hijyen şartlarında olmuyormuş. Bizden yazması…

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu