FRANSA

Fransa, Avrupa Birliği üyesidir. Türk vatandaşları Schengen vizesi ile Fransa’ya giriş yapabilmektedirler. Türk pasaportlarına uygulanan vizeler ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayınız. Para birimi olarak Euro kullanılmaktadır. Bugünkü kur için buraya tıklayınız.

Demir çağından günümüze Fransa bölgesi Galyalılar ve Keltler tarafından sahiplenilmekteydi. M.Ö 51 yılından M.S. 486 yılına kadar geçen sürede Roma İmparatorluğu toprakları sahiplenirken, bu yıllardan itibaren Germanik Franklar göç ederek Roman-Galya kültürünün önüne geçti ve en sonunda ilk Fransız Krallığı kuruldu. 100 yıl savaşları olarak anılan savaştan daha da güçlenerek çıkan Fransa, Rönesans ile birlikte kültürel ve sanatsal anlamda doruk noktasına ulaştı. Devlet ise 14. Lui zamanında politik ve askeri gücünün zirvesindeydi. Napolyon zamanında İmparatorluk olsa da, sonrasında çöken imparatorluk ardından, ikinci krallık kuruldu. Bu dönemde ve sonrasında sömürgecilik anlayışı ile topraklarını genişleten Fransa, Osmanlı İmparatorluğu’nun paylaşılmasında ve yok olmasında da baş rol oynayan ülkelerden birisidir. 1. Dünya Savaşı esnasında nispeten olumlu sonuçlar alsa da, 2. Dünya Savaşı sırasında işgal edilen ve 4 yıl boyunca işgal altında kalan Fransa, bu işgal sonrasında 4. Cumhuriyeti kurdu. Cezayir savaşı sonrasında dağılan 4. Cumhuriyet ardından 5. si 1958 yılında Charles De Gaulle tarafından kurulmuştur. Günümüzde İtalya ve İspanya’dan sonra en fazla Dünya Mirası Listesi eserine sahip olan Fransa, tam bir kültür ve sanat merkezidir.

Fransa Placeholder
Fransa

Ne Yemeli

Fransa dünyanın en zengin mutfaklarından birisidir ve dünya literatürüne bir çok yiyecek ve içecek sokmuştur. Fransız kültüründe bir öğün 3 basamaktan oluşur. İlk kısım entreé (antre) yani giriş kısmıdır ve genelde çorbadan oluşur. Fransız soğan çorbası bunun en güzel örneklerindendir. İkinci kısım ise ana tabak kısmıdır. Arkasından ise peynir tabağı veya tatlı gelir. Tabii ki dünyaca ünlü Fransız şarapları bu yemeklere eşlik eder.

Ne Almalı

Çok çeşitli ve yaratıcı hediyelikler olduğunu söyleyebiliriz. Ama daha da önemlisi, neredeyse hepsi Eiffel Kulesi ile alakalı. Yine de mum, çikolata, şal gibi hediyelikler de bulunmakta. Mutlaka bir şeyler bulacağınızı söyleyebiliriz.

PARİS BÜYÜKELÇİLİĞİ

Adres: 16 AVENUE DE LAMBALLE 75016 PARIS/ FRANCE
Telefon: 00–33–153 92 71 11 (3 lignes)
Faks: 00 33 1 45 20 41 91
E-Posta: ambassade.paris@mfa.gov.tr
Web Sitesi: http://paris.be.mfa.gov.tr
Görev Bölgesi: Fransa
Konsolosluklar:
Paris, Lyon, Strazburg, Marsilya, Nantes, Bordeaux

Başa dön tuşu