Ankara Tabiat Tarihi Müzesi

Ankara Tabiat Tarihi Müzesi

Ankara Tabiat Tarihi Müzesi ‘nin ismi aslında çok daha uzun. Başında Şehit Cuma DAĞ adı da bulunuyor. Şehidimizin soyadı DAĞ olduğu için mi buraya verildi bilemiyoruz ama, önümüze çıkan her şeye bir şehit adı vermek bizce iyi bir şey değil. Herşeyden önce, bu topraklar için o kadar fazla şehit verildi ki, hepsinin ismini bir yere verecek olsak, memlekette isim verecek yer kalmaz. Bu yüzden biz buraya MTA Tabiat Tarihi Müzesi diye hitap edeceğiz.

Müze, öncelikle konuyla alakalı olan bir devlet kurumunun bünyesinde bulunmakta. Dünyada ki emsalleri gibi yapılan bu müzenin, en az emsalleri kadar güzel olduğunu söyleyebiliriz. Gezileri ailecek yaparak güzel ve eğlenceli bir yer.

Giriş katında Planetaryum, dijital küre ve sergi salonu bulunmakta. 1. Kat alanında ise fosil sergileri var. Bu alanda tek hücreli canlılardan bitkilere uzanan bir yelpazede çeşitli fosillere rastlayabiliyorsunuz. 2. kat ise kristaller, minareller ve madencilik ile alakalı eserlerin sergilendiği bir nokta.

Müze Pazartesi günleri hariç her gün 09-17 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Müzenin kendi sitesine ulaşmak için linki tıklamanız yeterli.

MTA Tabiat Tarihi Müzesi’nin hem Ankaralılar hem de başkenti ziyaret edenler için güzel bir ziyaret noktası olduğunu düşünüyoruz. Bizce mutlaka gidilmesi gereken noktalardan birisi.

 

Exit mobile version