Arkas Koleksiyonu Tophane’de

Arkas Koleksiyonu Tophane’de

Arkas Koleksiyonu ‘ndan seçilen eserlerden oluşan sergi Tophane’de İstanbullu sanat meraklıları ile buluşuyor. Sonbahar sezonu kültür etkinliklerinin belki de en önemlisi olan sergi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşiyor.

Arkas Koleksiyonu ’nda Post-Empresyonizm sergisi, bu tarihi yapının “Beş Kubbe Salonu“nda ziyaretçilerini bekliyor. Avrupa’nın farklı ülkelerinden 48 sanatçı ve 102 eserin bir araya geldiği sergi gerçekten gözalıcı. Postempresyonist eserler koleksiyonu sadece Fransız ressamları değil, Paris’te tohumu atılan ve yayılan fikirlerin etkisiyle modernist yaklaşımı benimseyen ve bunu kendi kültürel öğeleriyle harmanlayan pek çok Avrupalı sanatçıyı da bünyesinde barındırıyor.

Türkiye’de Postempresyonizm üzerine açılan en kapsamlı sergi olması bakımından büyük Ödemeyi elden alan esenyurt escort kadınlarını tercih ediniz..
önemi olan serginin bir başka önemli noktası, üretken bir ortam içinde birbirleriyle devamlı etkileşim içinde olan sanatçıların kariyerleri boyunca denedikleri farklı tarzlardan örnekler barındırıyor olması. Sergide, Pierre-Auguste Renoir, Louis Anquetin, Maxime Maufra, Theo van Rysselberghe, Paul Serusier, Suzanne Valadon, Edouard Vuillard, Leo Putz, Louis Valtat, Maurice de Vlaminck, Kees Van Dongen, André Derain, George Braque ve André Lhote gibi önemli sanatçıların eserleri bulunuyor.

Çok önemli, mutlaka görülmesi gereken ve Arkas Koleksiyonu ‘ndan seçilen eserlerden oluşan bu sergi, 6 Kasım’a kadar devam edecek. Şahane bir semtte, tarihi bir binanın içinde eşsiz resimleri seyre dalmak fırsatını kaçırmak olmaz.

Ekim-Kasım aylarında sergiyi gezmek isteyenler salı, cuma, cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında, çarşamba ve perşembe günleri ise 10.00-19.30 saatleri arasında Post-Empresyonistlerin eserlerini görebilirler.

Fırsat oluşturup gidin, hem güzel eserleri görün hem tarihi yapının tadına varın.

Arzum Onan Aslantuğ’dan “Kadın” eserler

Yine aynı binada sağ tarafta Arzum Onan Aslantuğ’a

ait ‘Kadın’ isimli heykel

sergisini de gezin. Beklentimizin üzerinde bir sergiydi. Ülkemizde yaşayan kadınların yaşadıkları zorlukların aktarılmaya çalışıldığı sergi alkışı hak ediyor. Sergi 14 Ekim’e kadar görülebilir..

Sonbahar geldi, şehrin kültür-sanat etkinlikleri sanatseverlere kapılarını araladı.. Dönem dönem güzel etkinliklerden sizleri de haberdar etmeye çalışacağız.

Sanat dolu nice keşiflere…

Gonca SAĞLIK

Exit mobile version