Varlığını bilmediğiniz 7 garip yer

Varlığını bilmediğiniz 7 garip yer

Dünya, uzaydan bakılınca tatlı mavili beyazlı bir güzellik olarak görünse de, dünya üzerinde 7 garip yer, size aslında garip ve tehlikeli bir gezegende yaşadığınızı hatırlatacak. Üstelik burayı ziyaret edebilme şansınız da var.

Çok fazla meraklandırmadan sizlere bu noktaları sıralayalım.

1- Dallol / Etiyopya

Dallol, Etiyopya’nın ve belkide dünyanın kağıt üzerinde en sıcak olan bölgesi konumunda. Yıl içerisinde sıcaklık seviyesi çoğu gün 66 derecenin üzerine çıkıyor. Ancak bunun haricinde önemli olan bir başka durumu da söz konusu. Burada sarıdan yeşile çalan bir renk tonunda, sanki o sıcak içerisinde serin bir göl gibi gösteren bu birikintiler. Aslında bunlar yoğunlaştırılmış sülfürik asit. Gitmek için yakınlarda bulunan Mek’ele kenti üzerinden programlama yapmalısınız.

2- İzlanda’nın buzul kumsalları

İzlanda her zaman soğuk olabilir ancak her zaman buzul olmuyor. Vik’ten 2 saat doğuya doğru devam ederseniz, Jökulsárlón Glacier Lagoon olarak anılan laguna varacaksınız. Buraya Aralık ayında yapacağınız bir gezi ise size buzul kumsallarını görmenize sebep olur.

3 – Rio Celeste

Belki de görebileceğiniz en güzel şelale ve göl resmi Rio Celeste’nin ki olabilir. Costa Rica tabii ki çok güzel bir ülke ve doğal güzellikleri bunun en önemli nedeni ancak Rio Celeste Şelalesi biraz daha farklı. Tenorio Volcano Milli Parkı içerisinde bulunan bu şelaleye gitmek isterseniz, bir miktar yol yapmak zorundasınız.

4 – Lençóis Maranhenses

İşte burası tamamen farklı bir yer. Brezilya’nın kumsalları gibi gözükse de aslında burası bembeyaz kumlardan oluşan bir çöl. İşin ilginç tarafı ise Mayıs – Ağustos ayları arasında yağmur sezonu nedeniyle çok yoğun yağmur alıyor ve bir anda çöl tepelerinin arası masmavi göllere dönüşüyor. Buraya gitmek ise biraz zorlu ve kesinlikle Portekizce bilmeyi gerektiriyor. Zira tamamen yerel halkın desteği ile varabiliyorsunuz.

5 – Hamilton Pool

Teksas diye söyleyince aklınıza kovboylar ve çöller gelse de, Hamilton Havuzu olarak bilinen bu nokta Austin, Teksas da. Prehistorik çağdan kalma, yer altı akarsuyu tavanı çökünce ortaya böyle bir görsel şaheser çıkıvermiş. İşin güzel tarafı, yüzebiliyor olmanız. Yalnız buraya gitmek için önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor. Bu websitesi üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.

6 – Beyaz Kum Milli Anıtı

New Mexico, Alamogordo kasabası yakınlarında, bugün Milli Anıt olarak anılan Beyaz Kum bölgesi bulunmakta. White Sands National Monument olarak bilinen bölgenin özelliği buranın aslında Gypsum Kristallerinden oluşan ve kar görünümü veren bir kumluk alan oluşu. Gypsum normalde su ile çözülen bir kristal olmasına karşın, burada oldukça geniş bir alanda bulunabiliyor. Burası aynı zamanda dünyanın en büyük Gypsum kristal kum alanı.

7 – Endonezya’nın mavi ateşi

National Geographic’de yayınlanana kadar pek de kimsenin ilgisini çekmeyen mavi alev topları, artık geceleri Merapi Dağına yapılan turların ana sebebi. Endonezya’nın Gunung Merapi / Ateş Dağına geceleri yapılan turlar neticesinde sülfür gazının yarıklardan çıkmasından kaynaklanan bu görseli çekebilmenizi sağlıyor.

 

 

 

Exit mobile version